Muffiny czekoladowo – bananowe

14233740_790116667796896_2105505394_o

 

Przepis zainspirowany muffinami czekoladowymi z Kwestia Smaku.
W mojej wersji zamiast mąki ryżowej użyłam mąki kokosowej, natomiast sodę oczyszczoną zamieniłam na proszek do pieczenia bez fosforanów.

Przepis banalnie prosty w wykonaniu. Nie pobrudzisz wielu naczyń, nie potrzebujesz wiele czasu na wykonanie. Wystarczy że odmierzysz wszystkie składniki, wymieszasz łyżką i wstawisz do piekarnika. 20 minut i muffiny gotowe! – to zupełnie tyle co odcinek ulubionego serialu albo prysznic po treningu. Tak, tak, te muffiny nadają się do zjedzenia po treningu, bez obaw o wymarzoną sylwetkę!

1 duży dojrzały banan
140 g jogurtu naturalnego
4 łyżki miodu*
1 jajko
1 i 1/2 szklanki mielonych migdałów
2 łyżki mąki kokosowej
1 proszku do pieczenia
2 łyżki kakao
4 łyżki wiórków kokosowych
2 łyżki siemienia lnianego
50 g gorzkiej czekolady

*Jeśli lubisz słodycze bardziej słodkie dodaj więcej miodu.

Weronika

14215736_790116657796897_1452611013_o

14215167_790116664463563_995653167_o

14247637_790116654463564_1444400715_o

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *